Lees onze nieuwsbrief van 30 maart!

14 maart 2020, 11.00 - 17.00 uur

GECANCELD: Health Hub is locatie voor Noordelijke DoeDigiDag

I.v.m. het coronavirus is dit evenement tot nader orde uitgesteld. Klik hier voor meer informatie. 


Noorden Digitaal zet schijnwerper op digitale innovatie en samenwerking in Noord-Nederland

26 januari - Persbericht van gezamenlijke partners

DoeDigiDagen op 13 en 14 maart voor iedereen
Noord-Nederland staat van 13 tot en met 19 maart 2020 in het teken van digitalisering. De jaarlijkse landelijke conferentie Nederland Digitaal wordt dit jaar in Groningen gehouden. Hier omheen worden in deze periode onder de noemer Noorden Digitaal op diverse plaatsen in Groningen, Fryslân en Drenthe activiteiten rondom digitalisering georganiseerd, ook voor het brede publiek. Voorzitter van de stuurgroep Noorden Digitaal, prof. dr. Iris Vis: “We laten zien dat Noord-Nederland een innovatieve regio is op het gebied van digitalisering, waarbij we graag iedereen betrekken: van, door en met het Noorden. We vinden dat iedereen recht heeft op een goed voorbereide digitale toekomst.”

Noorden loopt voorop
Alle sectoren hebben met digitalisering te maken: het onderwijs, de gezondheidszorg, de industrie, de dienstensector, de landbouw, de handel en de overheid. In Noord-Nederland zetten we digitalisering in om nieuwe oplossingen te vinden voor onze gemeenschappelijke uitdagingen. Dat doen we samen: kennisinstellingen, ondernemers en overheden slaan de handen ineen in het benutten van digitalisering, met focus op experimenteer- en innovatiekansen, onder de hoede van de Economic Board Noord-Nederland

Iris Vis: “Hier in het Noorden is ruimte om te experimenteren. In de Digital literacy coalition bijvoorbeeld werken scholen en kennisinstellingen, ondernemers en overheden samen om van Groningen in 2025 de meest digitaal geletterde stad en provincie te maken. Wat dacht je van het Frysklab; het eerste officiële bibliotheek-aangedreven FabLab in Europa, ontwikkeld door Bibliotheekservice Fryslan. FryskLab creëert een gezonde interesse in technologie en stimuleert digitale geletterdheid. In het Fieldlab 5Groningen werken we aan oplossingen waar 5G voor nodig is: van sensoren tussen de aardappelen die temperatuur en voedingsstoffen meten tot live data waardoor specialisten kunnen meekijken in de ambulance. En jaarlijks wordt hier de grootste blockchain en AI-hackaton ter wereld georganiseerd: Odyssey. Daar werken ontwikkelaars, ondernemers en creatievelingen samen aan innovatieve oplossingen voor overheden én corporates. Kortom, het Noorden loopt voorop, vooral op het gebied van samenwerking.”

DoeDigiDagen 13 & 14 maart
Voorbeelden van de publieksactiviteiten in de genoemde periode zijn de DoeDigiDagen. Vijf bijzondere locaties in Noord-Nederland zetten op vrijdag 13 maart (Emmen: voor studenten) en zaterdag 14 maart 2020 (Roden, Groningen, Leeuwarden en Delfzijl: voor iedereen) hun deuren open om kennis te laten maken met de nieuwste trends op het gebied van digitalisering. We doen in Nederland steeds meer digitaal en de ontwikkelingen gaan erg snel. Hoe snel, dat is te ervaren op de DoeDigiDag. Een dag waarin doen, ervaren en beleven centraal staan. Ga zelf aan de slag met AI en 3D printers, laat je informeren over serious gaming, gezond ouder worden en (digitale) geletterdheid en verwonder je over een autonome boot tot slimme lantaarnpalen. Bezoek één of meerdere locaties op vrijdag 13 maart (Emmen) tussen 13.00 en 17.00 uur of zaterdag 14 maart tussen 11.00 en 17.00 uur en ervaar digitalisering in actie.

Evenementen aanmelden
De DoeDigiDagen zijn niet de enige publieksactiviteiten; op de website NoordenDigitaal.nl staat een regioprogramma-overzicht, denk TechTalks050, een 5G student battle, een rondleiding over de expositie AI: More than Human in Forum Groningen, etc. Stuurgroepvoorzitter Iris Vis: “We nodigen ondernemers, overheid, onderzoek en onderwijs uit om hun ontwikkelingen op digitaliseringsvlak in dit programma voor het voetlicht te brengen. Uw evenement ook in dit overzicht? Vul het online formulier in, dan nemen we dit mee in onze communicatiemiddelen en wordt uw evenement op de website geplaatst.”

Meer informatie op noordendigitaal.nl/ - Facebook, Linkedin en Twitter.