Health Hub Roden bezoeken? Lees de (corona) voorwaarden én neem vooraf contact met ons op!

11 januari 2022, 15.00 - 16.00 uur

Online voorlichting & demonstratie Voedsel 3D-printen

Hoe de voedsel 3D-printer een essentiële rol kan gaan spelen binnen de gezondheidszorg voor personen met dementie.

Naast de reguliere 3D-printer zijn er ook voedsel 3D-printers die het mogelijk maken om met verschillende ingrediënten een maaltijd te printen. Deze unieke vorm van printen zorgt ervoor dat deze printer steeds meer terrein wint binnen verschillende sectoren. Ook verschillende partijen vanuit de Nederlandse gezondheidszorg hebben interesse in deze manier van 3D-printen voor specifieke doelgroepen.

Binnen de afstudeerfase van mijn studie Voeding en Diëtetiek onderzoek ik voor mijn opdrachtgever Health Hub Roden de mogelijkheden om de voedsel 3D-printer in te zetten voor personen met dementie. Bij deze personen spelen verschillende factoren een rol waardoor het een uitdaging is om een gepersonaliseerde, veilige en volwaardige maaltijd te ontwikkelen. Tijdens het ontwikkelproces staan een aantal randvoorwaarden centraal, denk hierbij aan: smaak, kleur, geur, consistentie (IDDSI level) en totale maaltijd ambiance.

Ook nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van de voedsel 3D-printer?

Dinsdag 11 januari 2022 van 15:00 tot 16.00 uur geef ik een online voorlichting en korte demonstratie over de voedsel 3D-printer voor (zorg)professionals.

Heeft u interesse? Meld u aan via deze link!

Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Jacqueline Bos
Student Voeding & Diëtetiek (Voeding en Bedrijf)
Hanzehogeschool Groningen