Ambities voor 2018 door Peter Boonstra

Onze ambities voor het komende jaar zijn:

  • Het openen van een ondernemerscentrum
  • Onze faciliteiten uitbreiden
  • Bedrijven en startups helpen groeien
  • Studenten (mbo, hbo en wo) enthousiasmeren voor de medische technologiesector
  • Intensiveren van het netwerk van partners die een bijdrage willen leveren om nieuwe zorgconcepten te ontwikkelen

Directeur Peter Boonstra: ‘’Het jaar 2018 wordt een bijzonder jaar voor Health Hub Roden. We starten nieuwe activiteiten op en de bestaande worden geïntensiveerd. Dankzij al deze activiteiten kunnen we nóg beter een ‘hub’ vormen. Als hub zijn we een verbindende schakel tussen ondernemers, kennisinstellingen en overheid. Die verbinding maken we door ons netwerk, ons kapitaal en onze kennis in te zetten. En door het beschikbaar stellen van onze faciliteiten. Samen met onze partners werken we aan hetzelfde doel: het verbeteren van de kwaliteit van leven dankzij innovatie.

Ook in 2018 willen we dat ondernemers bij ons terecht kunnen met onderzoeksvragen die passen bij het aandachtsgebied van Health Hub Roden. Een belangrijk doel is dan ook dat mensen weten dat wanneer ze een vraag neerleggen bij de Health Hub, we er vol enthousiasme mee aan de slag gaan. Recentelijk is NHL/Stenden Hogeschool aangesloten bij ons netwerk. Daarnaast worden er verkennende gesprekken gevoerd met Ambulancezorg Groningen.

Ten slotte merken we dat het enthousiasme van mbo, hbo en wo groot is. Zelfs zo groot dat we soms te weinig ruimte hebben om alles te kunnen organiseren. Omdat we zo hard groeien zijn we dan ook hard op zoek naar mogelijkheden om Health Hub Roden in de toekomst uit te breiden. Dit jaar zal er meer duidelijkheid komen over de uitbreiding van Health Hub Roden.

Om deze goede voornemens waar te maken is operationele slagkracht nodig. Ik ben dan ook erg blij met het team dat dagelijks werkt aan allerlei activiteiten van Health Hub Roden. Heb je een vraag op het gebied van medische technologie of Healthy Ageing? Neem gerust contact op met één van onze teamleden. Want: in Health Hub Roden vind je de benodigde kennis, het netwerk en de hightech-apparatuur. We werken en denken graag met je mee!''

drs Peter H. Boonstra, Directeur Health Hub Roden