WIJ WENSEN U EEN GOED EN GEZOND 2020!!

Eerste ondernemers over de rode loper

‘Afgelopen maandag 24 september bereikten we weer een mijlpaal. Tijdens een feestelijke middag verwelkomden we de eerste bedrijven in het nieuwe gebouw van Health Hub Roden. We zijn erg trots dat ze nu daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan op hun nieuwe plek. En de rode loper blijft uitgerold, want er is ruimte voor nog veel meer bedrijvigheid!’

BergCom engineering, Machnet, PACKcellence, Triple Motion Media, Medical Groep, Sintecs, ItoM Medical, Repoint, Bridgit en Ambulancezorg Groningen geven het goede voorbeeld. Zij zijn de eerste tien nieuwe ‘bewoners’. Ze zijn blij met hun nieuwe onderkomen en verheugen zich op een constructieve samenwerking met de andere bewoners, studenten, docenten, onderzoekers en andere partijen. In het gebouw kun je elkaar – letterlijk en figuurlijk - gemakkelijk vinden.

Hoe groot dat nieuwe gebouw dan wel is? Concreet: 3700 vierkante meter, meer dan twee keer zoveel als wat we nu hebben. We kunnen hier werkplekken bieden aan zo’n honderd medewerkers van circa 20 bedrijven. Daarnaast hebben we dan nog plek voor 300 studenten, docenten en onderzoekers. Dat is een substantiële toename en we verwachten dat dit zijn vruchten gaat afwerpen. Er zullen meer projecten en samenwerkingsverbanden ontstaan rond innovatie in de medische technologie. Alle betrokken partijen kunnen elkaar inspireren, maar ook van elkaar leren en elkaar verder helpen.

De eerste bedrijven hebben zich weliswaar gevestigd, maar er moet nog wel ingrijpend worden verbouwd. Dat gaan we doen met een zeer professioneel en creatief team. Architect Aat Vos heeft een prachtig ontwerp voor ons gemaakt. De uitvoering van dit ontwerp ligt in handen van aannemersbedrijf Klok uit Assen en installateursbedrijf de Groot uit Emmen. En het wordt hard werken. Over vijf maanden moet het gebouw klaar zijn; op 7 maart is de officiële opening. Deze datum kunt alvast in uw agenda noteren!

We werken aan nieuwe plannen: voor het pand, maar ook voor het project. Wilt u ons daarbij helpen of heeft u ideeën? Neem gerust contact met ons op!’

Peter Boonstra
Directeur Health Hub Roden