Evenement ministerie VWS: De juiste zorg op de juiste plek; wie durft?

5 maart 2019: het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport organiseert een interessante bijeenkomst in Health Hub Roden. Met als thema; De juiste zorg op de juiste plek. De essentie van deze bijeenkomst: het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health). Een thema dat perfect aansluit bij de doelstellingen van Health Hub Roden.

Speciale gast tijdens deze bijeenkomst was Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Minister Bruins: ‘’Zorg gaat in de eerste plaats over mensen. De zorg raakt iedereen, en vaak op de meest kwetsbare momenten in het leven. Dan is het belangrijk dat de zorg persoonlijk is en zo dichtbij huis als mogelijk. Vanavond wil ik graag met u brainstormen over hoe we een stap verder kunnen zetten: welke goede zorg voorbeelden kunnen we tot standaard verheffen?’’

Naast Minister Bruins kwamen Zorgbelang Friesland, Menzis en Wouter van der Werf aan het woord. Wouter van der Werf heeft een zeer jonge dochter met diabetes. Door te vertellen over de uitdagingen die dit met zich meebrengt, inspireerde hij de deelnemers om hierover door te praten tijdens de zorgateliers. Hierin werden onderwerpen als verantwoordelijkheid voor ouders, beperkte backup bij ziekte en financiën besproken.

Conclusie aan het einde van de bijeenkomst: Ruimte voor initiatief en regie is belangrijk. Soms zijn goede randvoorwaarden nodig om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen. De juiste zorg op de juiste plek moet meer gewaardeerd en beter beloond worden. De Nederlandse zorg is goed, maar moet zo veel beter.

Wilt u meer weten over ‘De juiste zorg op de juiste plek?’ De taskforce nodigt u van harte uit om mee te denken via www.dejuistezorgopdejuisteplek.nl