Maak kennis met Silke, stagiaire Industrieel Product Ontwerpen

Ik ben Silke Jonkman, 21 jaar oud. Ik ben 3e jaars studente Industrieel Product Ontwerpen (IPO). Momenteel loop ik stage bij Health Hub Roden. Voor mij een superleuke combinatie. Industrieel Product Ontwerpen kwam eigenlijk ‘toevallig’ op mijn pad. Ik dacht eigenlijk altijd aan iets in de zorg of meer de medische sector; fysiotherapie bijvoorbeeld. Toch was dat het niet helemaal, en toen kwam IPO op mijn pad. Iets waar ik praktisch bezig kan zijn, logisch na kan denken, onderzoek kan doen en creatief kan zijn. Het perfecte plaatje voor mij. Toen ik eind jaar 2 een minor moest kiezen bleef de ‘medische richting’ toch mijn aandacht trekken. Ik besloot de minor Healthy Ageing te doen, dit was een goede keus, het beviel goed. Ik wist dat ik mijn stage ook in deze richting wilde doen, zo kwam ik terecht bij Health Hub Roden.

Momenteel ben ik bezig met twee projecten. Het eerste project is de Droog-Douche Wij willen een concept ontwikkelen waarmee mensen langer zelfstandig kunnen douchen. Het afdrogen is hierbij een lastige kwestie, vandaar dat hier een oplossing voor moet komen. Naast het project Droog-Douche ontferm ik mij ook over de Waterbeater. De Waterbeater moet een alternatief vormen voor de huidige neusklem die gebruikt wordt bij het synchroonzwemmen.

Health Hub Roden is een erg inspirerende en interessante plek om te zijn. Veel verschillende soorten mensen die bezig zijn met verschillende projecten, vanuit allerlei verschillende invalshoeken. Alle verschillende bedrijven die zich hebben aangesloten bij Health Hub Roden vormen naar mijn idee een ongekend sterk netwerk en ik vind het geweldig om daartussenin te zitten.

Naast al deze interessante projecten bij Health Hub Roden vind ik het geweldig om mijn hardloopschoenen ’s avonds weer aan mijn voeten te binden om rondjes te lopen op de atletiekbaan. Dit doe ik redelijk fanatiek, toch wel zes keer per week ben ik druk bezig met sport, het werkt nogal verslavend. Helemaal als resultaten te zien zijn tijdens wedstrijden. Wanneer de zon weer wat vaker gaat schijnen vind ik het ook heerlijk om toertochtjes te maken op mijn racefiets of het water op te gaan met mijn zeilboot.