Meisjes maken kennis met technische studies tijdens Girlsday

Ook dit jaar doet Health Hub Roden mee aan Girlsday. Tijdens Girlsday op donderdag 12 april worden in het hele land activiteiten voor meisjes georganiseerd in het kader van bèta, techniek en ICT.

Vrouwelijke techneuten
Health Hub Roden biedt tijdens Girlsday diverse workshops aan in samenwerking met ondernemers uit het netwerk. Zo maken de meisjes kennis met de technologie van hartcatheters ontwerpen en fabriceren. Daarnaast krijgen ze een rondleiding bij VDL Wientjes: specialisten op het gebied van MRI en röntgen- en scanapparatuur. Tijdens workshops in Health Hub Roden laten vrouwelijke techneuten zien en ervaren wat hun dagelijks werk inhoudt, waarom zij voor een technisch beroep hebben gekozen en welke mogelijkheden er zijn.

Talent voor techniek
De Girlsday is een initiatief van VHTO; zij voeren activiteiten uit om de participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te vergroten. Nederlandse meisjes kiezen minder voor technische opleidingen en beroepen dan jongens. Het is belangrijk dat meer meisjes kiezen voor een toekomst in bèta, techniek of ICT. Complexe maatschappelijke vraagstukken vragen om een veelheid aan creativiteit en technologische oplossingen. De talenten van divers samengestelde groepen zijn daarbij onmisbaar.

Meer informatie over Girlsday? Klik hier.