Health Hub Roden bezoeken? Lees de voorwaarden én neem vooraf contact met ons op!

Nieuwe plug & play scanner in Fablab

Onlangs is in het Fablab van Health Hub Roden een nieuwe 3D-scanner geïntroduceerd: een Shining EinScan pro 2X Plus. Het is een plug and play systeem waarmee je heel gemakkelijk een product kunt scannen en omzetten naar 3D-bestanden, waar je vervolgens verder mee kunt ontwerpen en ontwikkelen.

De scanner is gefinancierd vanuit het project Vital Regions en geleverd door Turtle Creations. Peter Groen van dit bedrijf verzorgde begin maart bij de Health Hub een gebruikerscursus.

De set bestaat uit twee componenten. De eerste is de handheld scanner waarmee je verschillende objecten kunt inscannen. De tweede is de laptop waar de software op staat om de scanner te gebruiken en eventuele nabewerking op uit te voeren.

Vooral wanneer het gaat om het scannen en printen van natuurlijke producten biedt deze technologie enorm veel voordelen, doordat deze over het algemeen niet handmatig na te tekenen zijn. De set is ook heel geschikt om ledematen in te scannen voor het printen van perfect passende onderdelen voor bijvoorbeeld een handbike.

De 3D scanner wordt momenteel gebruikt om groenten in te scannen (zoals wortelen en bloemkool) om deze met de 3D voedselprinter te printen. Deze producten kunnen worden gebruikt om een slikveilige maaltijd te maken voor mensen met kauw- en slikproblemen.