Onze deuren staan weer helemaal open! Lees hier over ons corona beleid.

Politiek weekend Drentse jongeren in Health Hub Roden

Bron: Dagblad van het Noorden - 2 januari

Prinses Laurentien komt naar Noordenveld voor Drentse raad van Jongeren

Het Politiek Netwerk Drenthe houdt in samenwerking met de Rabobank een politiek weekend voor Drentse jongeren in de Health Hub in Roden. Vanuit alle twaalf Drentse gemeenten kunnen jongeren van tussen de 12 en 15 jaar oud op 1 en 2 februari meedoen aan verschillende workshops en presentaties. Verschillende gasten, waaronder burgemeesters, bestuurders en ondernemers, komen langs om naar de jongeren te luisteren en ze aan te moedigen om over maatschappelijke vraagstukken na te denken.

In gesprek met elkaar
In totaal kunnen 35-40 jongeren deelnemen, zegt initiatiefneemster en raadslid Anita van der Noord. „Uitgangspunt is dat de jongeren met elkaar in gesprek gaan en zelf besluiten nemen over hun toekomst. Wat vinden zij belangrijke thema’s voor de toekomst? Hoe denken zij over hun leefomgeving, ongelijkheid, klimaatverandering en problemen in de natuur? Jongeren een stem geven en laten meedenken over oplossingen, daar gaat het om.

Het weekend wordt begeleid door Bas Klemann van de Theatergroep PlayBack, het Politiek Netwerk Drenthe en de organisatie Missing Chapter. De resultaten van het weekend worden door de jeugd op woensdag 5 februari gepresenteerd aan prinses Laurentien, die zich samen met Missing Chapter inzet om jongeren nadrukkelijker een stem te geven in de maatschappij.