Health Hub Roden gesloten voor bezoekers t/m 9 februari 2021. Meer..

Student Facility Management ‘on site’

Health Hub Roden is inmiddels alweer een jaar actief in het nieuwe gebouw. Een goed moment om eens kritisch te kijken hoe een en ander functioneert: waar gaat het goed en waar (nog) niet? Is het gebouw toegankelijk, gastvrij, comfortabel, functioneel? Bij Health Hub Roden werken we zoveel mogelijk samen met studenten. Uiteraard omdat het belangrijk is dat studenten kennismaken met de praktijk, maar ook omdat hun frisse en innovatieve blik waardevolle ideeën voor de Health Hub en haar partners oplevert. We vroegen studenten van de opleiding Facility Management van Hanzehogeschool Groningen verbeterplannen te maken voor ons gebouw. John Kranendonk, docent aan de school voor Facility Management, zegt daarover:

“Het vakgebied is enorm groot en je vindt facility managers bijna overal: bijvoorbeeld in de rol van event- of hotelmanager, van hospitality expert of inkoopspecialist. Het is daarom geweldig deze studenten een casus te bieden waarbij ze hun kennis en vaardigheden kunnen toepassen. Door de opdracht van Health Hub Roden werden ze uitgedaagd de diverse (beheer)processen te analyseren en verbetervoorstellen te formuleren. Dat varieerde van parkeerbeheer tot routing binnen het gebouw en bijvoorbeeld het gebruik van duurzame middelen ter verbetering van de akoestiek.”

Een bleek een bijzonder diverse, uitdagende en bovenal leuke en leerzame omgeving voor de studenten. John: ‘’Zeker bij deeltijdstudenten vinden projecten vaak binnen de eigen organisatie plaats; het was voor sommigen een verademing om -  zeven weken lang - ‘on site’ te werken aan hun opdracht. “Google came to life”, grapte een van de studenten toen zij de gezellige hal aanschouwde waar een aantal containers zijn omgebouwd tot kantine net als Google een inspirende omgeving die uitnodigt tot innoveren. En niks is minder waar; het is architect Aat Vos goed gelukt hier een ‘derde werkplek’ gestalte te geven.’’

Resultaten zie je in de weergegeven posterpresentaties gericht op wayfinding, IT maintenance, acoustics, comfort (temparature, humanity, etc.) en customer journey. Wil je meer weten over de opleiding Facility Management van de Hanzehogeschool? Neem gerust contact met ons op via info@healthhub-roden.nl. Wij helpen je dan graag verder.