Team Health Hub Roden wenst u een heerlijke zomer! Vakantiesluiting ..

1 september gaan onze deuren weer helemaal open! Coronabeleid ..

Studenten installatietechniek Alfa-college ontwikkelen domotica prototypes

De vernieuwde faciliteit van Health Hub Roden is prachtig geworden. Maar we willen méér. We willen dat het één grote 'show-/to-do-room' wordt van bijvoorbeeld allerlei soorten domotica. We installeren bestaande domotica overal in ons gebouw, maar studenten ontwikkelen ook nieuwe toepassingen in en rondom het zogenaamde ‘Domoticahuis’ in onze Doe- en Beleefhal. Op 26 november presenteerden daar vijf groepjes studenten installatietechniek van het Alfa-college hun ideeën en prototypes.

In de afgelopen weken hebben 16 studenten kennis gemaakt met de wereld van zorg en techniek. Het belangrijkste doel: meer comfort bieden in woningen van de toekomst. In korte tijd doorliepen de studenten het traject van ontwerpen, organiseren, plannen en uitvoeren. Met als resultaat: tastbare en praktische prototypes. Zo werd er een slimme deur geïnstalleerd die met stembediening geopend en gesloten kan worden. In het domoticahuis werd verder slimme verlichting en een slimme thermostaat opgehangen die bediend kan worden met stem, telefoon of afstandsbediening. Daarnaast ontwikkelden studenten een verplaatsbare wastafel, zodat iemand zich ook vanuit bed kan wassen. Ten slotte werd er trapverlichting geïnstalleerd in onze tribune. Deze trapverlichting gaat met behulp van sensoren aan zodra je op de trede staat. Daarnaast zit de verlichting verbonden aan de rookmelder.

We zijn erg blij met de uitkomst van dit project en aan alle producten kan verder worden gewerkt door een nieuwe groep studenten. Ben je ook geïnteresseerd om hier te werken aan zorg en techniek? En wil je tastbare producten maken? Neem contact met ons op!