Studenten NHL Stenden werken enthousiast aan vraagstukken van ondernemers

Op dinsdag 14 november kwamen X-honours studenten van NHL Stenden naar Health Hub Roden om ondernemers te adviseren over hun marketing vraagstukken. Dit was ook meteen de start van de samenwerking tussen NHL Stenden en Health Hub Roden.

Directeur Peter Boonstra opende de middag met een algemene kennismaking van Health Hub Roden door deze nieuwe explanimation te laten zien. Vervolgens liet Piet Alberts, projectmanager bij NHL Stenden, de studenten kennismaken met het project Vital Regions. Vital Regions wil dat dorpsgemeenschappen vitaal, belevingsrijk en zelfredzaam worden en richt zich daarbij met name op Noord-Nederland en de aangrenzende regio’s in Duitsland.

Na de plenaire sessie gingen de studenten aan het werk met twee vraagstukken van twee verschillende zorg gerelateerde producten. Marcel Jonker introduceerde het Mollenspel, een bewegingsspel voor ouderen. De spelers zitten op een stoel en moeten met hun voeten mollen in molshopen duwen. Het idee is dat ze er lol in krijgen en zo meer in beweging komen. De vraag die de studenten moesten beantwoorden was: ‘’Hoe design je een marketingtool voor medewerkers in zorginstellingen die uitnodigend en informeel is, zodat ze het management overtuigen om het mollenspel te kopen?’’

Het tweede vraagstuk was van Marieke Jongma met het product VRelax. VRelax is een interventie die mensen met stress en psychische klachten op elk moment zelfstandig kunnen uitvoeren om stressklachten te reduceren en mentaal welbevinden te verbeteren. Studenten mochten het product eerst met de VR bril uittesten en gingen daarna aan de slag met de centrale vraag: ‘’Hoe ontwerp je een pitch voor investeerders zonder medische achtergrond, die het verhaal vertelt van echte gebruikers, zodat ze de impact van VRelax en de potentiële marktgrootte begrijpen?’’

Na twee uur brainstormen onder begeleiding van Jan Degenhart van Health Hub Roden en Patrick van Aalst van NHL Stenden, mochten de studenten de adviezen pitchen aan de ondernemers. De ondernemers reageerden hier enthousiast op in termen van ‘eye-opener’ en ‘hier wil ik graag met jullie verder over praten’.

De formule van deze bijeenkomst bleek succesvol en we gaan dit vanuit Health Hub Roden vaker organiseren. Dus: heb je als ondernemer een vraagstuk waar je studenten naar wilt laten kijken? Neem contact met ons op!