Health Hub Roden bezoeken? Lees de (corona) voorwaarden én neem vooraf contact met ons op!

TIC: van 5 naar 50 studenten!

Persbericht, Roden 9 september 2021

Deze week starten 12 nieuwe studenten met hun stage of afstuderen bij Health Hub Roden. Ze volgen diverse mbo- en hbo-opleidingen en werken het komende half jaar aan projecten die te maken hebben met gezondheidstechnologie. Deze week maken ze kennis met het thema, met de Health Hub én met elkaar.

Health Hub Roden biedt een stage- en afstudeerplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Ze solliciteren naar een plek in het studententeam, The Innovation Crew. Als ze worden aangenomen, krijgen ze een passende opdracht die altijd gericht is op een innovatieve oplossing voor een vraagstuk uit de praktijk van zorg en welzijn. Doordat het team is samengesteld uit studenten van verschillende opleidingen, kunnen de leden elkaar ondersteunen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling; ze maken gebruik van elkaars kennis en vaardigheden.

Peter Boonstra directeur van Health Hub Roden: ‘Door de mond-tot-mondreclame krijgen we elk half jaar meer aanvragen voor een stage of afstuderen en van steeds meer verschillende opleidingen. Naast voor de hand liggende opleidingen als bijvoorbeeld Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Human Technology, komen er nu ook studenten van Sociaal Juridische dienstverlening, Rechten, Management in de Zorg, Voeding en Diëtetiek.. Het ontwikkelen van innovatieve zorgproducten kent vele aspecten en steeds meer studenten ontdekken dat dit interessante projecten oplevert.

Wat TIC-ers ook aanspreekt is ons gebouw met zijn faciliteiten, een unieke werkomgeving. Er is veel fysieke ruimte en in het laboratorium maken TIC-ers opstellingen en prototypes. Tijdens de periode van corona-maatregelen konden de TIC-ers hier doorwerken aan hun project, wat op veel andere plaatsen niet mogelijk was. Dat hebben zij als een groot pluspunt ervaren.

Lid zijn van multidisciplinair team waar kennis en vaardigheden worden gedeeld blijkt ook een sterk argument te zijn om bij de Health Hub aan de slag te gaan. Uiteraard overwegen we bij elke stage-of afstudeeraanvraag zorgvuldig of - en hoe - dit in het team past.’

Meer..