Team Health Hub Roden wenst u een heerlijke zomer! Vakantiesluiting ..

1 september gaan onze deuren weer helemaal open! Coronabeleid ..

Zorg- en techniekmarkt ROC-studenten

Wat kun je allemaal met techniek doen voor patiënten en zorgmedewerkers? Kan het gemakkelijker, sneller, veiliger, aangenamer? Zorg- en techniekstudenten bogen zich gezamenlijk over vragen uit de praktijk. En presenteerden in Health Hub Roden hun ideeën en prototypes.

Maandag 24 juni werd - voor de tweede keer dit schooljaar - door mbo-studenten een zorg- en techniekmarkt georganiseerd in Health Hub Roden. Deze keer presenteerden bijna dertig groepen studenten van het Alfa-college en Menso Alting hun ideeën. Vaak was er al een werkend prototype te bewonderen. Techniekstudenten en verpleegkundigen in opleiding hebben samen tien weken gewerkt aan een opdracht die direct afkomstig is uit de praktijk. Soms gericht op een grote groep gebruikers door bijv. verbeteringen aan een ziekenhuisbed, rolstoel of rollator. Soms voor een specifieke patiënt, zoals Guus van 26 die bijna helemaal verlamd is, maar wel zo zelfstandig mogelijk wil leven. Of Nico, die het syndroom van Down heeft en daarnaast een tijd in een ziekenhuisbed moet liggen. De studenten bedachten diverse technische innovaties om het leven voor deze patiënten en hun verzorgers aangenamer te maken.

Er kwamen zo’n 150 geïnteresseerden naar de markt. Daaronder waren vertegenwoordigers van zorginstellingen, bedrijven en kennisinstellingen. Ook veel ouders van de studenten kwamen een kijkje nemen. Het was een drukke, gezellige middag en de reacties waren heel positief.

We waren trots dat we dit evenement mochten organiseren in ons nieuwe gebouw. Hoewel de achterste hal nog niet afgebouwd is, lukte het uitstekend ruimte te bieden aan de markt.

Vanuit de beide ROC’s hebben jury's de beste innovatieve producten en ideeën gekozen en beloond. Daarnaast zijn er ook prijzen uitgereikt van uit het Klaas Dijkstra fonds. Meer over dit fonds en de prijswinnaars leest u op deze pagina.