In onze nieuwsbrief staat al het nieuws op een rij: klik hier!

The Innovation Crew

'Deze studenten werken samen met bedrijven aan innovatieve oplossingen voor verschillende zorgvraagstukken'

Student, Bedrijf, Onderzoek

The Innovation Crew (TIC) is het studententeam van Health Hub Roden. De studenten werken samen met bedrijven en onderwijsinstellingen aan innovatieve oplossingen voor verschillende zorgvraagstukken. Daarnaast worden studenten van TIC op een unieke manier voorbereid op de arbeidsmarkt. TIC bestaat uit een aantal vaste begeleiders uit het onderwijs, de gezondheidszorg en het bedrijfsleven. De studenten zijn afwisselend hbo-, mbo-en universitaire studenten die stagelopen in Health Hub Roden of een afstudeerscriptie schrijven.

Activiteiten TIC
Studenten werken 4 dagen per week aan het eigen project, en zijn één dag per week beschikbaar voor R&D vraagstukken van bedrijven en zorginstellingen, zoals;

  • Ontwikkelen van een nieuwe spraakcomputer tegen 40% van de huidige prijs
  • CareCube – een IoT zorgcubus
  • Wondzorgapplicatie
  • Inzet van iBeacons binnen het zorgproces
  • AR-bril inzet binnen AmbulanceZorg Groningen en vervolgens de door ontwikkeling naar wijk-verpleegkundigen en wondzorg

Een ander mooi voorbeeld van een praktische opdracht is het project van student Pascal Weekhout, 4e jaar student industrieel product ontwerpen aan de Hanzehogeschool. Hij ontwerpt een product dat een rolstoel eenvoudig, ergonomisch en droog kan vervoeren achterop een auto. Het idee voor dit project is ontstaan doordat mensen die in een rolstoel terecht zijn gekomen vaak niet genoeg ruimte hebben in de auto.

Of het project Exoskelet. Lees het verhaal van Richard Wiltens, stagiair Werktuigbouwkunde over zijn rol bij dit project.

Lijkt het je leuk om mee te werken aan de opdrachten van het TIC team? Heb je een nieuwe opdracht? Of wil je als student toetreden tot het TIC-team? Neem dan contact op met Egbert Wiltens.

Status: Lopend

Vergelijkbare projecten

Thema van startweek TIC-ers september 2021
Student, Fablab, Onderzoek
Vitale regio's
Nederlandse & Duitse hbo's: 'Vital Regions'
Student, Bedrijf, Internationaal