In onze nieuwsbrief staat al het nieuws op een rij: klik hier!

Sept. 2021 - Aantal studenten bij Health Hub Roden groeit

TIC: van 5 naar 50 studenten!

Student, Bedrijf

Lees ook het persbericht van 9 september 2021

‘Wat wij doen is niet zo vanzelfsprekend, ik ben trots op onze community en de innovaties die we doen’ en ‘Daar doe je het voor: de impact die je maakt met het ontwerpen van een hulpmiddel’ zijn zomaar twee uitspraken van TIC-ers. Met elk nieuw semester neemt het aantal TIC-ers toe; stage lopen en afstuderen bij Health Hub Roden maakt het verschil!

Wat is een TIC-er?
We vragen het aan Peter Boonstra, directeur van Health Hub Roden: ‘Een TIC-er is lid van The Innovation Crew, ons studententeam. De studenten werken - samen met organisaties uit de praktijk - aan hun eigen opdracht. Gericht op een innovatieve oplossing op het gebied van zorg en welzijn, met als uiteindelijk doel de kwaliteit van leven te verbeteren. Zoals bijvoorbeeld de Happy Hap of een hulpmiddel voor een handbike. De TIC-ers worden in het team niet benaderd als student maar als expert. Iedere TIC-er brengt wat mee en voegt waarde toe. Daarnaast wordt het TIC-team  ondersteund en uitgedaagd door een aantal vaste begeleiders uit de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en door ervaringsdeskundigen.’

TIC is populair?
Peter: ‘We krijgen elk half jaar meer aanvragen voor een stage en van steeds meer opleidingen. Naast voor de hand liggende opleidingen als bijvoorbeeld Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en Human Technology, komen er nu ook studenten van Sociaal Juridische Dienstverlening, Rechten, Management in de Zorg en Voeding en Diëtetiek. De vraagstukken waar de TIC-ers aan werken kennen vele aspecten en vereisen een innovatieve benadering. Steeds meer studenten ontdekken dat dit waardevolle projecten oplevert. Projecten die het verschil maken.

Wat de TIC-ers ook aanspreekt is unieke werkomgeving: de open sfeer in ons gebouw met zijn faciliteiten en de bijzondere dynamiek. Er is veel fysieke ruimte en in het laboratorium maken studenten opstellingen en prototypes.

Lid zijn van multidisciplinair team waar kennis en vaardigheden worden gedeeld blijkt ook een sterk argument te zijn om bij de Health Hub aan de slag te gaan. Uiteraard overwegen we bij elke stage-aanvraag zorgvuldig of - en hoe - dit in het team past.’

Solliciteren
‘Studenten solliciteren op een plaats in het team’, legt Peter uit. ‘Samen met de andere teamleden wordt gekeken of hij/zij in het profiel past. Na toelating krijgt de student een passende opdracht.

De samenstelling van het team is essentieel omdat ieder teamlid een rol heeft in de uitvoering. Door de multidisciplinaire samenstelling kunnen teamleden elkaar ondersteunen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.’

Introductieweek
Iedere nieuwe lichting TIC-ers start met een introductieweek. Het programma richt zich op de vorming van het team, het creëren van de noodzakelijke vertrouwensband en de gehanteerde methoden en werkwijzen. TIC-ers van voorgaande lichtingen zijn betrokken en delen hun kennis en ervaringen.

Van 5 naar 50
In het schooljaar 2018/2019 waren er 5 studenten actief bij Health Hub Roden, vanuit 4 verschillende opleidingen. In de afgelopen jaren is dit aantal gegroeid naar 23 studenten (van 10 opleidingen) in 2020/2021. Inmiddels zijn er meer dan 50 studenten die zich TIC-er mogen noemen. De bedoeling is deze trend door te zetten en in 2023-2024 misschien zelfs ruimte te bieden aan 50-60 studenten.
Toekomstige professionals op deze manier voor te bereiden op de arbeidsmarkt past bij het hoofddoel van Health Hub Roden: het bijdragen aan de noodzakelijke verandering in het zorglandschap en het verbeteren van kwaliteit van leven. Vandaar dat wij daar breed op inzetten.

Voorbeelden
Wij hebben TIC-ers van verschillende lichtingen en opleidingen gevraagd naar hun ervaringen. Hieronder staan links naar hun verhalen.’

Richard Wiltens, Werktuigbouwkunde, werkte aan het Exoskelet.
Anna Peterzon, Industrieel Product Ontwerp, werkte aan de Happy Hap.
Isak Hünneman, Industrieel Product Ontwerp, werkte aan de Mobiele Observatie Set.
Aron de Jong, Industrieel Product Ontwerp, werkte aan een hulpmiddel voor een handbike.
Joostina Fennema en Sarena de Waard, Voeding en Diëtetiek werkten met de 3D-voedselprinter.

Spreekt The Innovation Crew je aan? Wil je ook stagelopen of afstuderen bij Health Hub Roden?

Informeer naar de mogelijkheden en stuur een email naar receptie@healthhub-roden.nl

Vergelijkbare projecten

Vitale regio's
Nederlandse & Duitse hbo's: 'Vital Regions'
Student, Bedrijf, Internationaal